https://plus.google.com/u/0/113015542518099337971/posts?tab=XX

Növényorvos Antics

Minden ami növény

Minden ami növény / Fotók

        

 

Bemutatkozás

    

   Antics Katalin, MSc Okl. Növényorvos, Kertészmérnök, Mérnöktanár vagyok. 

   Egyetemi tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem és diplomáimat is itt kaptam. Ezen kívül számos végzettséggel rendelkezem még.

 

   A mottóm: „Gyógyítom a növényeket, hogy majd egy napon egészségesen, természetes hatóanyagokkal ők gyógyítsák és táplálják az embereket.”

 

    Az életem nagy részét már gyermekkoromban is meghatározták a növények. Általában az erdőkben, mezőkön vagy éppen a réteken voltam megtalálható. Rácsodálkozva a természet szépségeire, gyakran megfeledkeztem az idő múlásáról. A Szüleim nem mindig néztek ezt jó szemmel.

   Figyeltem amint a Dédanyám különböző növényekből főzeteket készített betegségekre. Máskor pedig gondosan megtisztítva őket borogatást tett a fájós testrészekre, másokon segítve így. Előfordult, hogy figyelmeztetett arra is, mely virágokat nem szabad megfogni (leszakítani), vagy éppen bevinni a házba.

   Egy kicsit szeretnék az Ő nyomdokaiba lépni, és segíteni azoknak, akik nem rendelkeznek hasonló jellegű növényismerettel. 

    A növények hatásai már nagyon korán elkezdtek érdekelni. A középiskola ahol egészségügyet tanultam csak megerősítette bennem ezt a fajta tudásvágyat és segíteni akarást másokon.

   Ezenkívül nagy földjeink és gyümölcsöseink voltak, ahol a munka sosem ért véget. Így aztán már egész korán lehetőségem nyílt megtanulni azt, hogy a növényvédelemre valójában milyen nagy szükség is van. Később az egyetemen lehetőségem nyílt arra, hogy megtanuljam a növényvédelem sokrétűségét és megismerjem a növénybetegségeket.  

   Szerte ágazó tanulmányaim révén lehetőségem volt többféle szakterületen is tapasztalatokat gyűjteni.

 

   Jelenlegi kutatásaim és kísérleteim:

   - Hogyan hatnak egyes növények, a különböző betegségekre.

   De elsősorban melyek azok a növények amelyek segítenek megtartani a testi- lelki egyensúlyt.

   - Hogyan hat egy növény a másik növényre.

(jelenleg is folyik a kutatás, elsősorban növényvédelmi szempontok alapján!)

 

 

Amennyiben kérdése van írjon emailt vagy hívjon!

  http://www.felsofokon.hu/users/antics-katalin

      

Fotók / Minden ami növény